ENC je elektronický systém placení mýtného na chorvatských dálnicích. Podmínkou pro jeho využívání je zakoupení ENC krabičky a její registrace v síti provozovatele mýtného systému. Vše trvá je pár minut.

ENC službu je možné využívat na všech mýtných branách na dálnicích, které spravuje společnost Hrvatske autoceste d.o.o. 

Výhody ENC

Úspora času. Při využívání ENC zpravidla nestrávíte tolik času čekáním na mýtných branách jako v případě, že platíte hotově nebo kartou. Brány vyhrazené pro ENC na chorvatských dálnicích jsou většinou zcela volné, nebo je před nimi podstatně menší fronta než u ostatních.

Úspora peněz. Při využívání ENC platíte méně za používání dálnic. Sleva činí přesně 21,74 procenta nákladů.




Snadné dobíjení a přehled o využití. Systém ENC má vlastní web i aplikaci pro mobilní telefony. Svůj účet můžete snadno dobít například platební kartou. Navíc máte v historii uložené průjezdy mýtnými branami, takže pří plánování cesty nemusíte složitě dohledávat, kolik jste na mýtnéím utratili minule.

Pořízení ENC

Krabičku ENC si snadno zakoupíte na některém z prodejních míst, nejčastěji na mýtných branách. Vyplníte krátký formulář, předložíte průkaz totožnosti a získáte smlouvu na využívání ENC. Nejsnazší je zakoupit si „balíček“, obsahující přístroj s již nabitou konkrétní částkou. Například při zakoupení balíčku od společnosti Hrvatske autoceste za 882,60 chorvatských kun získáte ENC přístroj v hodnotě 100 kun a kredit 1 000 kun na mýtné. Kredit není nijak časově omezen, „neexpiruje“ a dokud jej nevyužijete, budete ho na svém účtu stále mít.

Další informace naleznete v letáku.

Sledujete naši diskusní skupinu na Facebooku? Pokud ne, měli byste. 🙂 Denně tam odpovídáme na dotazy a vzájemně si pomáháme sdílením informací.