RegioJet navyšuje počty vlakových spojů z České republiky a Slovenska do Lublaně a Rijeky. Od 11. července přidává další 4 spoje týdně v každém směru. Přímé vlakové z ČR a SR Slovinska a Chorvatska tak bude přes hlavní letní sezónu do konce prázdnin v provozu každý den. Na spojích budou v provozu identické soupravy s kapacitou až 560 cestujících.

V Rijece mohou cestující využít návazných autobusových spojů do přibližně třicítky nejoblíbenějších destinací na chorvatském pobřeží. Aktuálně se prodalo přibližně 30 tisíc jízdenek – řada spojů – včetně prvního spoje s odjezdem v úterý, 30. 6. v 17:20 z Prahy hlavního nádraží a ve 21:12 z Bratislavy hl. st. je kompletně vyprodána.

Ceny jízdenek

Za jednosměrnou jízdenku včetně rezervace a všech služeb – pro cestu ve voze se sedačkami zaplatí cestující cenu od 590 korun / 22 euro, za lehátko ve spacím voze pak cenu od 790 korun / 30 euro. V ceně jízdenky je vždy zahrnuta zdarma rezervace místa a palubní servis, který cestující dostanou během cesty – včetně kávy a drobné snídaně zdarma, připojení k internetu nebo zábavnímu portálu zdarma a využití dalších palubních služeb.

Vlak pojede jako noční spoj a cestující si mohou rezervovat místo v následujících typech vozů:




Sedačkový vůz Astra s individuálními obrazovkami v sedačkách – cena za jízdenku od 590 Kč / 22 EUR.

Sedačkový vůz s kupé pro skupiny cestujících – cena za jízdenku od 590 Kč / 22 EUR na osobu.

Spací vůz s lůžkovým kupé pro skupiny i jednotlivce – cena za jízdenku od 790 Kč / 30 EUR na osobu.

Cestující si mohou ještě před odjezdem objednat přes internet občerstvení, které jim palubní personál nachystá při odjezdu spoje. Během cesty si budou moci objednat nápoje a další drobné občerstvení. Ráno před příjezdem do cílové stanice bude cestujícím zdarma podána káva s drobnou snídaní. Souprava vlaku bude mít až 12 vozů s kapacitou 560 míst. Na provozu vlakových spojů spolupracuje RegioJet s Chorvatskými železnicemi HŽ, Slovinskými železnicemi SŽ a maďarskou společnosti Continental Railway Solution.

První spoj vyjíždí v úterý 30. 6.; nejprve 3x týdně v úterý, pátek a neděli, od 11. 7. do konce prázdnin pak pojedou spoje denně

Cena jízdenky na sedačce začíná na 590 Kč / 22 EUR, v lůžkovém kupé 790 Kč / 30 EUR

Kromě Prahy a Brna, vlaky zastaví pro nástup a výstup cestujících v Pardubicích, Břeclavi a na Slovensku v Bratislavě